NAŠA ŽELJA

 

Projekt prYde je platforma, skozi katero mladi raziskujemo, preučujemo in popisujemo zanimive zgodbe o kulturni, naravni in nesnovni dediščini Slovenije. Zgodbe želimo ponuditi popotnikom že tistim, ki Slovenije sploh še ne poznajo, in tistim, ki jo poznamo, pa iz dneva v dan ugotavljamo, da nikakor ne dovolj dobro!

Mobilna in spletna aplikacija bosta na enem mestu združevali vsem dobro poznane in tiste skrite, neznane lokalne zaklade Slovenije, vabili v kotičke, ki jih je nujno obiskati zaradi njihovega pomena ali lepote, in prenašali zgodbe, za katere ne želimo, da tonejo v pozabo.

 

 

 

NAŠA ZGODBA

 

V času globalizacije in tehnološkega napredka je potrebno razvijati nova orodja za izobraževanje in turizem. PRYDE je bil ustvarjen prav s tem namenom da ponudi drugačen, svež pristop k vsebinam, o katerih bi morali mladi večkrat razmišljati. Že naša dediščina je unikatna in kot tako jo moramo predstaviti na najboljši možni način.
V luči preteklih dogodkov po svetu, ko smo priča uničenju enkratne in nenadomestljive kulturne in naravne dediščine, je potrebno razmišljati o naši lastni kulturni in naravni dediščini v Sloveniji. Verjamemo, da jo je vredno spoštovati in predstaviti širši javnosti.

 

OSTANI V STIKU

 

fb-whitetwitter-whitemail-whitetmblr-white

 

USTVARJALCI

prYde ustvarja raznolika ekipa predstavnikov generacije Y

 

 

NAŠI PARTNERJI